Menu

צוואה נוטריונית

צוואה נוטריונית

נוטריון מוסמך לערוך צוואה על פי סעיף 7 לחוק הנוטריונים וסעיף 22 לחוק הירושה. על פי החוק בישראל, נוטריון מהווה רשות ציבורית ולכן הוא נחשב רשות גם לעניין עריכת צוואה.

הסמכויות של הנוטריון מופיעות בחוק ובתקנות והן הופכות אותו לרשות ציבורית. הנוטריון אחראי על אישור ואימות מסמכים משפטיים, הוא רשאי לערוך מסמכים קיימים והיעדרו של אישור נוטריוני תוביל במקרים מסוימים לדחייה חלקית או מלאה של המסמך.

צוואה נוטריונית

מהי צוואה נוטריונית חוקית?

לא כל צוואה שנערכת על ידי נוטריון היא צוואה חוקית. על מנת הצוואה תהיה תקפה, יש צורך בשני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא אמירת המצווה. החוק מחייב כי תוכן הצוואה ייאמר על ידי המצווה בעצמו, בין אם בעל פה בפני הרשות ובין אם במסירת הצוואה בכתב. במידה והמצווה אומר את הדברים בעל פה, תפקידו של הנוטריון הוא לרשום אותם ולאחר מכן להקריא בקול כדי לקבל אישור נוסף.

התנאי השני לעריכת צוואה נוטריונית הוא הבנת תוכן המסמך, ובמקרים מסוימים גם מתן שירותי תרגום. אם הנוטריון אינו דובר את השפה שבה נכתבה הצוואה, החוק מחייב אותו לתרגם למצווה את הצוואה בשפה שאותה הוא מבין. מטרתם של התנאים המוקדמים לעריכת צוואה בפני רשות היא לוודא שהמצווה מבין את תוכן הצוואה, ולהסיר ספק לגבי האופן בו היא מנוסחת כדי להביע את רצונו החופשי.

מתי עלול להופיע פגם בצוואה?

אנחנו ממליצים לבחור במשרד עורכי דין אשר מציעים שירותים נוטריוניים עבור קהל יעד מגוון מכל רחבי הארץ. משרד עורכי דין עם ניסיון רב, אשר כל אחד מהנוטריונים המוסמכים במשרד יכול לייעץ לכם לגבי פגם שעלול לפגוע בצוואה. במקרה של פגם מהותי, עובר הנטל להוכחת תקינות הצוואה למבקשי צו קיום הצוואה. עדיף כמובן למנוע מלכתחילה פגמים מן הסוג הזה ולהתייעץ עם עורך דין מוסמך בכל מקרה של התלבטות.

בתי משפט מניחים כי עורך דין נוטריון ביצע את תפקידו כהלכה ולכן לרוב לא פוסלים צוואה נוטריונית, גם אם מתגלה בה פגם טכני.

נגישות